Bloso Meerdal – Oud-Heverlee

Het verlof van Stijn en Kim werd op maandag 26 september afgesloten met een MTB-tochtje in de bossen van Oud-Heverlee en Meerdal. Gezien de drukke agenda van de voorbije dagen, werd gekozen voor de Blauw-Rode route, goed voor 34km. De parking afgereden, was er nog welgeteld 1 afslag en de route liep recht de bossen in. De modderige ondergrond verandere naarmate er geklommen werd in zandgrond en verder nog in los gesteente. De klimmen waren haalbaar, lang genoeg om een uitdaging te zijn, maar ook ‘eindig’ zodat ze niet onmogelijk leken. De afdalingen waren technisch door diepe sporen die het water heeft nagelaten, afgevallen bladeren, afgebroken takken, kleine en grote stenen. De bochten waren ideaal uitgesleten om er met snelheid door te gaan. In totaal misschien 4km asfalt, en dan nog om van het ene bos naar het andere te rijden. Prachtige tocht, de perfecte training in een fantastische omgeving.

One comment

  1. NosTech zegt:

    Ik wil ook! Dat ziet er mij echt een mooi tochtje uit, en zo klinkt het ook precies 😉 Dus volgende keer ben ik ook van de partij hoor.
    Nice foto btw!