Halloween nachttocht Zele

20111101-102629.jpgOp 31 oktober is het NosTech MTB Team met 5 mensen afgezakt richting Zele voor de Halloween nachttocht. Toen we rond 19u arriveerden, was het er al behoorlijk druk en gezellig. Iedereen van de organisatie was verkleed en het decor van de inschrijving was sfeervol ingericht, wat direct al de juiste toon zette. Eens ingeschreven voor de 30km gingen we van start. Na een 3-tal kilometer asfalt en smalle paadjes om ons uit het centrum van Zele te leiden, reden we de welbekende grasdijken tegemoet en deze waren goed voor zo een kleine 10km vertier. Op het einde hiervan lag de splitsing tussen de 2 afstanden en dit met de nodige begeleiding van de organisatie (splitsing en gevaarlijke oversteek). Na een kleine 5km arriveerden we vervolgens aan de bevoorrading, die heel mooi was ingericht met de nodige blacklights, gekleurde lampen en angstaanjagende attributen. Bevoorrading was niet heel uitgebreid, maar de nodige zaken waren uiteindelijk wel aanwezig. Vanaf hier werden we dan weer verder gestuurd richting Zele opnieuw via (on)verharde wegeltjes en paadjes die tijdig waren aangekleed met enkele Halloween taferelen. Wel jammer dat een of andere pipo het pijltje had omgedraaid naar links op een 5-tal km van het einde, maar er was al een groep van 20 man voor ons op verkenning geweest, waardoor we wisten dat het naar rechts was, dus hebben ze pijl teruggedraaid en konden we verder doorrijden. Op minder dan 2u stonden we terug aan de start met 34.5km op de teller. Dit was een heel vlotte en aangename tocht. De organisatie heeft hier zeker en vast rekening gehouden met het feit dat dit een nachttocht was en voor een aangenaam en snel parcours gekozen, wat het rijden alleen maar ten goede kwam, omdat er op deze manier ondanks de 920 deelnemers nergens opstoppingen of gevaarlijke punten waren. Door de vele deelnemers kreeg je op het parcours ook vaak een mooie lichtstoet te zien van rode en witte lichtjes.
Eens terug aan sporthal “De Zeven” kon er nog nabesproken en nagedronken worden in de volledig ingericht zaal met de nodige ambiance, ook hier nog een pluim voor de organisatie. Ons zien ze volgend jaar alvast zeker terug!

Comments are closed.