VTT NieuwpoortZondag 12 februari trokken de NosTechers richting Nieuwpoort.Het mountainbike.be-forum beloofde veel goeds dus de verwachtingen lagen hoog. Op weg naar de kuststad werd het landschap nog wat bijgewerkt met verse sneeuw. We konden vlak bij de vertrekplaats parkeren waardoor er wat angst ontstond dat het dan misschien toch geen legendarische tocht zou worden.Snel ingeschreven en tussen de dwarrelende vlokken vertrokken om zelf ons oordeel te kunnen vellen. De eerste off-roadpassage lag helemaal bevroren en was lekker smal met een kleine afgrond. Niet echt het favoriete type baantje van onze bikers! Dit werd echter al heel gauw vergeten want vrijwel onmiddellijk doken we de duinen in. Uitgestrekte paden, in een glooiend wit landschap, 100% genieten! Op de rechterkant zagen we het militair domein Lombardsijde al opduiken, maar eerst nog wat in de duinen. Uiteindelijk het domein opgedraaid en ook hier een uitgebreid aanbod aan singletracks. Heuvels en bergjes werden volop aangesneden. Hier de eerste keer een keuze tussen makkelijk en moeilijk. Na enkele kilometers op deze prachtige eenmalige doorgang, ging het alweer de duinen in. Dit keer geen uitgestrekte velden, maar draaien en keren en op en neer naar hartelust. Nog meer singletracks volgden tot we het strand bereikten. Hier 1200meter rechtdoor op alweer een bevroren vlakte. Daarna volgden er alleen maar meer duinenpaden om techniek en snelheid te combineren. Na 25km kwamen er nog wat veldpaden en de eerste grotere stukken asfalt. De uitgebreide bevoorrading (2 soorten extran, 2 soorten fruit, veel soorten koeken) was in een (verwarmd!) schooltje. Vandaar ging het via asfalt en veld verder richting start. Op 500meter van het startpunt was de splitsing. Gezien de koude en het hoge off-road gehalte, besloten om terug te rijden naar de sporthal om te recupereren met een soepje en een pistolet. Tenslotte onze gratis T-shirt opgehaald en terug huiswaarts gekeerd.

Comments are closed.