Bloso Herentals-Kasterlee

Zondag 22april stond de vaste route van Herentals-Kasterlee op het programma. Met de zon op de helm, Vertrokken aan Duineneind te Kasterlee waar de blauwe Bloso-route start. Na nog geen 2km troepten wolken samen en vielen de eerste druppels. Algauw ging dit over in een stevige hagelbui. We repten ons naar de eerste off-roadtracks zodat we onder de bomen konden schuilen. Geen ideale start. Het eerste deel bestond uit brede bospaden. Bij een tweede hagelbui konden we opnieuw schuilen, maar onze kleren waren al doorweekt. Na enkele minuten konden we verder over de plasrijke paden. Enkel de modder vergde enige technieken. Vervolgens kwamen we bij de splitsing met de groene lus. Vol verwachting vatten we deze aan, deze was immers het meest belovend. Er lagen inderdaad meer wortels op de tracks en hier en daar was er een klein hoogteverschil, maar de beschrijvingen die we vooraf gelezen hadden, vertelden andere dingen. De groene lus ging over in de rode. Omdat ondertussen de zon er was doorgekomen, dus lieten we ons verleiden om ook deze lus er bij te nemen.
Hier waren alleen nog maar meer singletracks, kwamen we de eerste noemenswaardige hoogtemeters tegen. Heuvel op, heuvel af en terug op, kronkelend tussen de bomen. Al hadden we het bos nog niet verlaten sinds de start, hier kregen we pas echt een off-road- en singletrack-gevoel. Een splitsing tussen ‘plaatselijk parcours’ en ‘start en aankomst route Herentals/Kasterlee’ zorgden voor enige verwarring. Algauw vonden we terug het goede pad en ging de fun verder. Nog meer klimmetjes en afdalingen, zigzaggend tussen de bomen, een waar plezier. Zo kwamen we opnieuw op de groene lus, wat voor ons het leukste stuk was. Enkele kilometers kronkelende singletracks, met opnieuw kleine hoogtes en laagtes die overwonnen moesten worden, overgoten met boomwortels, dàt is mountainbiken. Het laatste stuk, op de blauwe lus, waren weer bredere paden voor uit te bollen. Om af te sluiten kregen we voor de laatste kilometers opnieuw een hagelbui over ons, om uiteindelijk met zon aan de auto toe te komen. Al bij al een heel mooie route, enorm veel off-road en singletracks, maar iets minder technisch dan verwacht. We gaan in elk geval nog een keer terug om de omgeving eens onder droge omstandigheden te bewonderen.

Comments are closed.