VTT Sint-Blasius-Boekel

Zaterdag 14 juli trokken we naar Zwalm om de eerste Boekelrit te rijden. De omschrijving op de boekelsite beloofde een schitterende tocht: “Volgende gemeenten staan op het programma: St-Blasius-Boekel, St-Kornelis-Horebeke,Etikhove,Maarkedal,Nukerke,Leupegem,Edelare en Mater. Het heuvelachtig karakter is wat deze gemeenten met elkaar gemeen hebben. Eens we richting Maarkedal gaan weet je waarom deze streek de “Vlaamse Ardennen” heet. Wie de Koppenberg eens van een andere kant dan de kassieweg uit de Ronde Van Vlaanderen wil verkennen, zal hier zeker plezier aan beleven.”
Het wisselvallige weer met zware regenbuien van de afgelopen dagen, was ook vandaag nog niet veranderd, maar dat kon ons niet tegenhouden. Vertrekkend in een stortbui, waren we van de eerste kilometers al doorweekt. Door de regen waren alle paadjes veranderd in modderpoelen. Op de koop toe stak er nog een stevige wind op. Maar het heuvelachtige landschap met pittige klimmen beloonde ons telkens weer op mooie vergezichten. Het was een prachtige rit, met zeer goede bepijling. Jammer van het weer, maar dat heeft niemand in de hand natuurlijk. De braadworst achteraf smaakte hierdoor wel dubbel zo goed!

Comments are closed.