VTT Waasmunster (Just Ridin’)

Zaterdag 22 juli werd er op het laatste ogenblik beslist om naar Waasmunster te trekken. Gezien het miserabele weer van de afgelopen dagen/weken leek dit de beste oplossing. Vandaag alleszins geen klagen, want van ’s morgens vroeg lachtte de zon ons al toe. Een schitterende dag dus om de bikers van Just Ridin’ te gaan steunen. Na de inschrijving in een tent in de Stationstraat trokken we op pad. Langs de heide ging het via de alom gekende paadjes richting de Waasmunsterse bossen. Na de bevoorrading, waar rijkelijk fruit, koeken en drank werd uitgedeeld, werd de 50km getrakteerd op een kilometerslange grasdijk. Deze lag er verrassend goed bij (gelukkig maar!). De dijk naast de Durme bracht ons naar het natuurreservaat Molsbroek en vervolgens naar de Daknamse putten. Van hieruit ging het even over de baan om terug Waasmunster op te zoeken. Daar werden de typische zandwegen aangedaan. Uiteindelijke ging het via nog enkele veldpaden terug naar de Stationstraat. De bikewash was niks minder dan een brandweerslang. Tenslotte werden de krachten terug aangesterkt met een hamburger met beenham. Tevreden keerden we huiswaarts.

Comments are closed.