VTT Kalmthout

Zondag 18 november organiseerden het Antwerp ATB Team en de Scouts Kalmthout de Stephan Aerts Classic. Kalmthout staat al enkele jaren op het verlanglijstje van het Nostech MTB Team, maar telkens opnieuw kwam er iets tussen. Vandaag een nieuwe poging. Al een half uur met retard vertrokken, maar we moesten en zouden starten! Om half 10 kwamen we aan in Kalmthout. We waren verbaasd dat we moesten staan aanschuiven om in te schrijven, zoveel volk nog om te starten. Zoals aangekondigd werden we eerst een zestal kilometer over het asfalt geleid. Tussendoor wel even een voorsmaakje van hoe vettig het zou kunnen worden. Toen draaiden we de heide in. Hier kregen we een aaneen-schakeling van singletracks en zandstroken voorgeschoteld. Af en toe eens een klimmetje en afdaling om ons alert te houden. Na 25km was het bevoorrading op Nederlandse bodem, meer dan welgekomen want veel tijd om tussendoor te drinken kregen we niet. Veel keuze koeken, warme soep en onze favoriete sportdrank Leppin. Na een hapje en een drankje klikten we weer in om de tocht voort te zetten. Een klein stukje baan bracht ons terug op de heide om nog meer plezier onder de wielen te krijgen. De laatste drie kilometer op het jaagpad nog eens alles gegeven om moe en voldaan toe te komen aan het Heuvelspad. Even aanschuiven voor de afspuitstand die goed begeleid werd zodat het goed vooruit ging. Ook veel slangen, met voldoende druk. Na een verkwikkende douche nog genoten van de après met een broodje worst of broodje spek.

Comments are closed.